От ОДМВР-Бургас дадоха за "Фокус" официална информация за инцидента в бургаския затвор, при който почина лишен от свобода. Сигнал за него е подаден около 11 часа днес.

Съобщено е за инцидент в корпуса на бургаския затвор, при който малко след спречкване между двама лишени от свобода - на 30 и 66 години, изтърпяващи наказанието си за извършени кражби, разтърван от дежурните надзиратели, по-възрастният пада на земята. Дошлият на място медик само констатирал липсата на жизнени показатели.

Своевременно е сформиран екип от служители от отдел "Криминална полиция" и отдел "Разследване" при ОДМВР, като при първоначален оглед видими сериозни травми по тялото на 66-годишния мъж не са забелязани. Трупът е откаран за аутопсия в "Съдебна медицина“.

Към момента не може да се потвърди причинно-следствена връзка между спречкването и настъпилата смърт. Ще бъдат изчакани данните от предстоящата аутопсия, които по безспорен начин да определят причината за загубата на жизнени показатели у 66-годишният затворник.