Община Варна освобождава от длъжност шестима директори на общински дирекции и предприятия, а за освободените позиции ще бъдат обявени конкурси, които включват защита на концепция и интервю, съобщават от пресслужбата на администрацията.

Вече са освободени Звездин Стоилков, който оглавяваше общинското предприятие "Инвестиционна политика" и Антония Йовчева, досегашен директор на дирекция "Култура и духовно развитие". По-рано този месец бе освободена Стефка Господинова, директор на дирекция "Финанси и бюджет".

В ход е процедурата по освобождаването на Лилия Христова – директор на дирекция "Образование и младежки дейности", Тодор Колев – оглавяващ дирекция "Екология и опазване на околната среда" и Петко Бойновски – директор на "Общинска собственост, икономика и стопански дейности".

За всички длъжности предстои да бъдат обявени конкурси за избор на нови ръководни кадри. Те включват защита на концепция за стратегическо управление и интервю.

От ноември 2023 г. досега Община Варна е провела конкурси за директори на три структури, чиито ръководители бяха освободени от длъжност при встъпване на новия кметски екип. Конкурсите са за директори на дирекциите "Европейски и национални оперативни програми", "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" и "Финанси и бюджет".