Одобрена е актуализация на Програмата за капиталови разходи на Община Добрич за тази година с решение на Общинския съвет, който заседава днес, предаде репортер на Агенция "Фокус". Актуализацията засяга основно собствените бюджетни средства, като са добавени няколко нови обекта. 

Предстои проектиране и авторски надзор за реконструкция на улични водопроводи по улиците "Ген. Колев“, "Вардар“, "Любен Каравелов“ и "Сан Стефано“. Ще се пристъпи към реализирането на следващи етапи от изграждането на битова канализация в кв. "Рилци“ - етапи II, III, IV.  Ще бъдат изработени инвестиционни проекти за основен ремонт и въвеждане наелектроспестяващи мерки за сградите на три детски градини - ДГ №23 "Звездица", ДГ №27 "Славейче" и ДГ №32 "Зорница". Ще бъде закупен автомобил за ОП "Устойчиви дейности и проекти“.

Ще бъде направено частично преразпределение на 4 093 лева между дваобекта - "Реконструкция на вътрешно-разпределителна водопроводна мрежа, кв.Рилци, гр. Добрич - I етап“ и "Изграждане на ограда - Гробищен парк“.

Жулиета НИКОЛОВА