Пловдивски пожарникари още са на място на Гребната база, където днес се разгоря пожар, който изпепели гората покрай канала откъм хотел "Лендмарк".

Цяла ден на мястото на събитието е бил и заместник-кметът на район "Западен" Димитър Караилиев, който сподели следното във фейсбук, видя "Фокус".



Пожарът, който бошува в Пловдив на територията между река Марица и Гребна база е вече почти локализиран. За щастие и вятърът намаля, надявам се до няколко часа да бъде изгасен напълно! Лично следях работата и помагах с каквото мога.

Ситуацията беше изключително сложна, непрекъснато променящият се посоките силен вятър, горещото време, нажежената земя и сухотата направиха, така че ситуацията да бъде максимално сложна, а като човек, който не е, вещ ми се струваше и дори невъзможна за овладяване!

На няколко пъти бяхме заобграждани от огъня, гъст и задушаващ дим, почти нищо не се виждаше, а въздухът на моменти не ни стигаше!

Повиках и фадроми от ОП Чистота, които се включиха в локализирането на пожара, чрез засипване и избутване на сухите треви и клони.

Изключителни благодарности към всички, които се включиха в помощ за овладяване на стихията! Благодаря на всички пожарникари - момчета железни сте!

Благодаря на момчетата от квартал “Прослав", които дойдоха мигновено, след като им се обадих, благодаря на ОП Чистота и директорът на предприятието, благодаря и на двата хотела, които се включиха в гасенето с персонала, а дори и с гостите си, също така предоставяха през цялото време минерална вода, напитки и храна на пожарникарите и доброволците, които са на терен повече от 8 часа, предоставиха и пожарогасителите си и маркучи с вода!

Добрата новина е, че слава на Бога, жертви и ранени - няма! Изгорели са предимно сухите треви, храсти и дървета(по моя лична преценка), доколкото успях да видя и разбера няма и изгорели и засегнати постройки и жилищни сгради.

Това е вторият пожар на територията на район “Западен" за изминалите три дни.

Още веднъж апелирам, не палете огън и не изхвърляйте фасове по никакъв повод, в тези условия на сухота, горещина и вятър, огънят буквално се разраства за секунди!

Бъдете отговорни и внимателни!

Продължавам да следя ситуацията!