Четирима бяха задържани при полицейска операция срещу телефонни измамници, която е територията на няколко области в България и започна тази сутрин, предаде bTV.

Един от районите, в които се провежда акцията, е Ветово, Русенско. Извършват се претърсвания на адреси на хора, за които има данни, че се занимават с телефонни измами. Действията на МВР са съвместно с прокуратурата.

Във Ветово полицаи са влезли в десетина имота. Хората на адресите се оплакаха от упражнено насилие. След арестите близките на задържаните се събраха пред районното управление.

"Влизат вътре, направо започват да го бият. Казвам им, че е болен. От година и половина ходим по доктори сме, не се занимаваме с никого. Казаха, че правят акция. Попитах ги за какво се бият тогава, казах им да спрат, децата крещяха. Почнаха да го удрят и мене удариха, детето удариха“, коментира София Димитрова.

"Ние не претендираме, че сме цвете за мирисане, но общо взето нашите хора в България не се занимават. Като казвам нашите хора - имам предвид населението във Ветово, не се занимават“, каза Васил Василев.

Заедно с действията на полицията се извършват проверки от НАП и строителния контрол за имотното състояние и незаконно построени къщи.