Предварителни разчети показват, че очакваните приходи от управление и разпореждане с общинско имущество в Добрич за бюджетната 2023 година са 5 143 000 лв. Това е заложено в Годишната програма, предаде репортер на Агенция "Фокус". Зам.-кметът "Финанси и общинска собственост" Елка Димова направи уговорката на днешното редовно заседание на Общинския съвет, че това е един динамичен документ предвид ситуацията с държавния и общински бюджет. Прогнозите са на база отчети от изминалата година и финансов анализ.

Най-големи приходи се очакват от продажба на земя - 1 900 000 лв. Високи приходи се очакват също (около 1 млн. лв.) от наеми на общински жилища и продажба на такива. Между 150 хил. и 155 хил. лв. са очакваните приходи съответно от наем на рекламно-информационни елементи и от концесии. Под 500 хил. лв. са прогнозните стойности на приходите от наеми на имущество и земя.

Пълна информация за Годишната програма и стойностите по различни основания е публикувана на интернет страницата на общината.

Жулиета НИКОЛОВА