През юни ще асфалтират след ВиК ремонтите в Казанлък. Това съобщи кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, предаде репортер на Агенция "Фокус". Тя обясни, че по време на пресконференция на ВиК-Стара Загора вчера е задала два въпроса, свързани с града на розите.

Галина Стоянов е попитала кога ще започне асфалтирането на улиците в Казанлък по проекта на ВиК, а от дружеството са отговорили, че това ще се случи през месец март. Тя припомни, че предишното обещание е било за месец ноември 2022 година, но то не е изпълнено. По думите й става ясно, че през юни ще завършат всички дейности в Казанлък, включително асфалтиране на изкопите.

Гражданите, от своя страна, настояват асфалтирането след ВиК ремонтите да е в рамките на целия град, а не само в централната част. "Защо пък да е по-специално централната част на града, нима другата част е по-маловажна? Както тръгна за ноември, ще се случи същото и март, само лъжи слушаме и това е", "Редно е асфалтирането да започне по реда на разкопаването от първите унищожени улици и тротоари ул. Кенали и южно от бул. Батенберг", "Централната част с предимство ли ще бъде при асфалтирането, защото почти година стоят разкопките по ул. Канали, Илинден, и около блокове 115, 117, 119, Илинден 16 и 18", "Ще ни се счупят колите още повече до тогава" - това са част от коментарите на казанлъчани. 

Проектът "Изграждане на ВиК инфраструкура на конкретен бенефициент ВиК ЕООД-Стара Загора" се реализира по Оперативна програма "Околна среда 2004-2020" и се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на ЕС. Общата му стойност възлиза на 121 996 236 лв.  Продължителността на проекта е 54 месеца. 

Рени АТАНАСОВА