Обявихме за общодържавно и международно издирване изчезналия Асен Анджеров от Златоград. Това съобщи за "Фокус“ директорът на ОДМВР – Смолян старши комисар Костадин Пачеджиев. По думите му, процедурата е такава, тъй като са минали повече от 10 дни от изчезването му, а и Златоград се намира в гранична зона. "Възможно е мъжът да се е изгубил и да е пресякъл границата неволно, тъй като страда от заболявания“, обясни директорът на полицията. Той посочи, че при мащабната акция, която се проведе в събота с институциите от града, полиция и близки, не е открита и следа от 73-годишния мъж.

Той изчезна на 10 ноември, когато е напуснал дома си около 13:00 часа и все още е в неизвестност. Асен Анджеров е висок около 165 см., с нормално телосложение. В деня на изчезването си е бил облечен с черен анцуг, червено горнище с черни ръкави и черна тениска, носи сива шапка. Придвижва се с помощта на бастун. Страда от заболявания.

Гражданите, които могат да дадат информация за местонахождението на издирваното лице, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Нели ГЕРГЬОВСКА