Община Мездра и Център за подкрепа за личностно развитие обявяват Трети общински детски конкурс рецитал на Вазови творби. Конкурсът е предназначен за ученици в три възрастови групи- ученици от І до ІV клас; ученици от V до VІІ клас и ученици от VІІІ до ХІІ клас.

Всеки участник има право да представи по едно стихотворение от Иван Вазов. Конкурсът ще протече в два етапа- вътрешноучилищен етап до 24 май 2023 г, като всяко училище в общината ще проведе рецитал и ще излъчи тримата най-добри декламатори в отделните възрастови групи, които ще се класират за следващия, общински етап на конкурса.  Той ще се проведе на 26 май 2023 г. в ЦПЛР -Мездра. В него ще вземат участие победителите от вътрешноучилищния етап. Те ще рецитират избраните от тях творби пред тричленно жури и ще се съревновават за първо, второ и трето място в отделните възрастови категории.

Призьорите в трите възрастови групи ще получат грамоти и предметни награди.

Класиралите се на първите три места в отделните възрастови групи в Третия общински детски конкурс рецитал на Вазови творби ще изнесат рецитал на 24 юни 2023 г. в Туристически комплекс "Дядо Йоцо гледа" - Очиндол по време на отчитането на XII Национален литературен конкурс за разказ "Дядо Йоцо гледа“.