От благотворителната организация "Аз вярвам и помагам" обявиха следващата дата, на която варненци ще могат да предадат събраните капачки в подкрепа на каузата "Половин милион лева". Събитието ще се проведе пред Катедрален храм "Свето Успение богородично" на 29 април. 

Мероприятието ще започне от 9 сутринта и ще продължи до 14 часа на обед.

В помощ на организацията ще се включат много доброволци, които ще измерват количествата капачки предадени по пунктовете и ще помагат за натоварването и извозването на количествата. 

Каузата "Половин милион лева" е последната инициатива на "Аз вярвам и помагам", а парите са предвидени за три основни цели:

- Първият изцяло оборудван транспортно-мобилен пункт за кръводаряване в България, който се очаква да посещава градове и села и да подпомогне огромният проблем с недостига на изключително нужната кръв и кръвна плазма.

- Първата в страната специализирана неонатална линейка за нуждите на СБАГАЛ" Проф. Д-р Димитър Стаматов-Варна" в помощ на хиляди бебета от Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Разград, Търговище и много други градове

- Закупуване на медицински апаратури и оборудване за нуждите на най-голямото отделение по Детска хирургия в Североизточна България, в МБАЛ "Св. Анна-Варна".