Коледната външна украса на Венцеслава Атанасова, ул. "Колуша“ 73, град Кюстендил спечели първото издание на конкурса организиран от Община Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Общината. Украсата събра 2 233 харесвания  в официалната Facebook страница на Община Кюстендил.

Венцеслава Атанасова ще получи парична награда от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, а външната й украса ще грейне на картичка. Тя ще бъде заснета от професионален фотограф и ще бъде използвана в официалната кореспонденция на Община Кюстендил.

Заради големия интерес към конкурса награди получават и събралите най- много харесвания в следните категории:

Категория "Многофамилна обществена сграда“- това е коледната външна украса изпратена от Николай Димов на кооперацията, която се намира на  ул. "Цар Освободител“ 210 в  Кюстендил.

В категория " Обществена сграда и обект за хранене и развлечение“ победител е коледната външна украса на Ресторант “Friends Bar and Grill", с адрес бул. "България“ 28, гр. Кюстендил.

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов ще награди победителите в първото издание на конкурса.

Всички снимки, изпратени за участие в конкурса, бяха публикувани в официалната Facebook страница на Община Кюстендил, а най-красивата външна коледна украса беше определена по брой харесвания под публикацията с двата броя снимки на украсата на съответния участник.

В следващото издание на конкурса през декември 2024 г. ще бъдат включени новите категории с цел все повече жители на град Кюстендил и малките населени места да участват активно в създаването на приказна коледна атмосфера в общината.

Приказната Коледа на Кюстендил стана възможна благодарение  усилията на всички!