Младежкият център в Добрич обяви победителите в онлайн фотоконкурса "Щракни времето“ 3. Организиран е по повод 23 март - Световен ден на метеоролога, предаде репортер на "Фокус". Целта на конкурса е младите хора да уловят в един фотографски кадър красотата на ВРЕМЕТО, както в неговото метеорологично състояние, така и в различни завладяващи сцени от заобикалящия ни свят, припомнят организаторите.

Младежи на възраст от 15 до 29 години от цялата страна изпратиха свои фотографии и творчески интерпретации през фотообектива. Онлайн гласуване чрез харесване на фотографии във Фейсбук албум на страницата на Младежкия център  избра най-сполучливите снимки. 

Победители в конкурса са:

I-во място - Симона Валентинова Петкова, на 18 г., от град Никопол със снимката "Там край реката“ и победоносните 631 харесвания;

II-ро място - Пламена Нейчева Тонева, на 15 г., от град Айтос със снимката "Есенна палитра“ с 573 харесвания;

III-то място  - Марин Пенков Костов, на 28 г., от град Добрич със снимката "Зима в градски парк "Св.Георги“ с 497 харесвания

Поощрителната награда е за Теодора Даниелова Даскалова, на 18 г., от град Русе, със снимката "Щпагатът навсякъде“ с 474 харесвания.

Днес е 23 март - Световен ден на метеорологията, припомнят младежките работници от добруджанския град. Датата е свързана с основаването на Световната метеорологична организация през 1950 г., но започва да се отбелязва от 1961 г.Организацията е специализиран орган на ООН и в нея членуват над 190 държави. Тема на Световния ден на метеорологията за 2023 година е "Бъдещето на времето, климата и водата през поколенията".

Всички снимки, участвали в конкурса, са достъпни на Фейсбук страницата на Младежки център - Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА