Екипът на Младежки център-Добрич, организатор на 6-то издание на областния конкурс за есе "Каква е цената да бъдеш харесван?“, обяви победителите. Техните имена вече са публикувани във всички интернет платформи, които поддържа Центъра - сайт и Фейсбук страница, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Участниците бяха разделени в две възрастови групи. Определени са по три призови места за всяка и поощрителни награди. Есетата са оценявани от тричленно жури с председател Сашо Серафимов, председател на Съюза на писателите в Добрич, Петранка Божкова, филолог, член на Сдруженията на писателите и журналистите в Добрич, и Мария Методиева, филолог,  председател на Фондация "Св. Николай Чудотворец“.

Както и в предишни издания, целта на конкурса беше да провокира младите хора да размишляват и да споделят своите виждания по актуални теми, свързани с живота на младежите в днешно време. В конкурса участваха ученици на възраст от 11 до 19 години. Есетата са 116, техни автори са млади хора от Добрич, Балчик, Тервел, Каварна, Генерал Тошево, Шабла, селата Оброчище и Карапелит.

Жулиета НИКОЛОВА