За тазгодишния Национален конкурс "Най-усмихнат клас на България", организаран от сдружение "Усмивка" и Община Бургас, бяха изпратени 1267 снимки. Това съобщиха за "Фокус" организаторите от сдружението. Почти от всяка категория бяха подбрани повече от 30 снимки, които са харесали най-много на журито. 

"Благодарим Ви за чудесните усмивки, които сте ни изпратили и се радваме, че в България, учат, творят и мечтаят толкова лъчезарни и усмихнати деца. За нас  всички  участници са  победители! Всички участници в конкурса ще получат онлайн грамота, която ще изпратим по имейлите, които сте изпратили за връзка. Всички отличени в различните категории снимки ще получат награди , които ще изпратим след 10.01.2023г. по пощата на посочените адреси. Благодарим на всички Вас за красивите усмивки! Желаем Ви,  весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници, весела ваканция и много творчески успехи в училище! Бъдете здрави и до нови срещи с нашите забавни и интересни конкурси! Ще Ви очакваме отново", заявиха от Сдружение "Усмивка". 

В категорията " Най-усмихнатите деца в детската  градина“ победители са 2-ра А, 3-та Б, 1-ва Г и 3-та А  група от Детска градина "Ханс Кристиян Андерсен -  град  Бургас.

В категорията  "Най-усмихнати първолаци“ печели 1 В клас СУ“Христо Ботев“ - град Козлодуй. 

III–та категория е "Най- усмихнат начален курс от 2-ри до 4-ти клас. В нея печели  2-ри А клас в НУ “Хаджи Генчо“ - град Тетевен. 

Следващата категория е "Най- усмихната прогимназия“ 5-ти до 7-ми клас. На първо място е 6 клас на ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ в село Черна гора, област Стара Загора. 

В категорията "Най-усмихнати гимназисти“ 8-ми до 11-ти клас първото място е за 10 Г клас ТГ - гр. Бургас. 

А "Най-усмихнати абитуриенти“ са 12 Б клас от Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски“ - гр. Стара Загора.