В експозиционен център "Флора“ се проведе финалът на вълнуващия проект "Предизвикателството“. Приблизително 50 филмови ентусиасти, разпределени в 7 отбора, се включиха в това иновативно киноприключение. Участниците прекараха цял ден в компанията на менторите Ники Илиев, Александър Чобанов, Кристина Верославова, Калоян Божилов и Николай Мутафчиев. Водени от техния опит, те се потопиха в света на киното, усъвършенствайки своите знания и умения.

Веднага след майсторските класове беше дадено началото на самото "Предизвикателство". Въоръжени с вдъхновение, участниците имаха само 24 часа, за да превърнат своите идеи в реалност и да заснемат 10-минутен късометражен филм. Отборът на Георги Димитров "Alternative Monday“ взе престижното първо място и награда от 1000 лева, предоставена от Bill Key.

Отбор "Женско Царсто“, с лидер Сияна Добрева, спечели заслужено второ място и награда от 300 лева, завладявайки менторите с оригиналната си идея. Наградата за трето място беше присъдена на отбор "Деца на море", с лидер Деница Дойчева, който се отличи с най-добре развит сценарий.

"Предизвикателството“ не само се превърна в платформа за изгряващите таланти на Бургас, но и насърчи духа на сътрудничество между тях. Отдадеността, постоянството и страстта, показани от всички участници, го превърнаха в истински празник на изкуството. Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Община Бургас.