Младежкият център в Добрич обяви прием за активни млади хора от Добрич и областта за международен обмен в португалския град Брага, предаде репортер на "Фокус". Обменът между Младежки център " Инвест Брага" и този в Добрич ще се проведе в периода 23 - 27 май 2023 година.

Целта е обогатяване на знанията на младите хора за неформалното образование, развиване на базисни компетенции за разработване и представяне на обучителни сесии, повишаване на активността на младежите. Работният език е английски.

Кандидатите трябва да отговарят на определени критерии: да са на възраст между 15 и 29 г.; да живеят в Добрич и региона; да са мотивирани да участват активно в дейностите, част от програмата на обмена; да са мотивирани да приложат придобитите чуждестранни знания и умения сред своите връстници и др.

Пълният списък е публикуван на интернет платформите, които поддържа Младежки център – Добрич. Участие в дейности му е предимство. Срокът за кандидатстване е 28 април 2023 г. на следния линк:

https://forms.gle/oQ2SZgq9DMwQdC2K6 .

От Младежкия център обръщат внимание: "Кандидатствай само ако си сигурен, че ще можеш да вземеш участие в Международен младежки обмен в Брага, Португалия! След одобрение, кандидатите ще получат допълнителна информация на посочения от тях имейл адрес. Участник, който е потвърдил след одобрение, ако откаже да пътува, следва да възстанови направените за него разходи до момента!".

Международният младежки обмен се изпълнява по проект "Младежки център Добрич – Вашето днес" на Община град Добрич, програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Жулиета НИКОЛОВА