Музикантите, които ще вземат участие във фестивала "Франкофоли", вече са пристигнали в Пловдив и очакват своята публика. Това съобщи на пресконференция Христина Спасова, директор на фестивала за България, предаде репортер на "Фокус". 

Тя още веднъж благодари на всички институции, които ги подкрепят, най-вече на община Пловдив и отбеляза, че вече се провежда образователен модул на Гребната база, който ще продължи 3 дни и е част от съпътстващата програма на фестивала. Ателиета за деца ще има и на Джумаята и в целия град. 

"Тази година ще бъде още по-подредено, видяхме си грешките от миналата година и се постарахме да ги изчистим, увери Спасова. Тя се извини, че за кратко време е била сменена локацията, за да не се пречи на спорта в Пловдив, тъй като в града ще се провежда европейски мач", каза Спасова.

Кметът Костадин Димитров също обясни, че тревата е можело да пожълтее от фестивалната сцена, затова се е наложило преместване на локацията, за да няма опасност да се повреди теренът. Съоръженията на стадиона и тревните площи в момента са уникални, каза Костадин Димитров.

Зам.- кметът по култура Пламен Панов и Кирил Велчев анонсираха, че тази година фестивалното ще бъде емблематично, поради факта, че се празнуват 5 години от Пловдив - ЕСК и 10 години от спечелването на титлата.

Гледайте повече във видеото!