По искане на Районна прокуратура - Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемия С.Ц., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 1, алт. 1 и пр. 3, б. "а“, пр. 2, вр. ал. 1, б. "б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

В хода на разследването е установено, че на 11.08.2022 г. обвиняемият С.Ц. управлявал лек автомобил, м. "Фиат“, в гр. Ихтиман. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - София. Пред частен имот на ул. "Пенчо Славейков“ той изгубил контрол над превозното средство, в резултат на което последвал удар с намиращата се на тротоара жена. След инцидента водачът избягал от местопроизшествието.

На пострадалата е била причинена средна телесна повреда. Понастоящем състоянието й остава тежко.

По надлежния ред е установено, че по време ПТП водачът е бил под влияние на алкохол – 2,15 промила.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че е налице обосновано предположение за авторството на деянието. То е с голяма степен на обществена опасност, с оглед предходната осъдителна присъда на обвиняемия за управление на МПС след употреба на алкохол. Налице е реална опасност той да извърши и друго престъпление.

Определението на Районен съд – Ихтиман може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция.