Варненският апелативен съд потвърди ареста на мъж, обвинен в държане и разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на съда.

Добричкият окръжен съд е оставил без уважение искането му за по-лека мярка за неотклонение, а настоящата инстанция е сезирана с оплакване за неправилност на това определение.

Срещу Д. Димов е повдигнато обвинение, че на 30 септември в Балчик, в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, е държал с цел разпространение 1.8 гр метамфетамин и че разпространил от същото вещество. 32-годишният мъж е осъждан многократно, включително за наркоразпространение.

Апелативният съд съобрази наличието на обосновано подозрение за съпричастността на обвиняемия. Изводът се извлича от доказателствата по делото и от направените самопризнания. Съдебният състав аргументира опасността при по-лека мярка задържаният да извърши престъпление със съдебното му минало. Той е изтърпял наказание за същото деяние.

Разследваната в настоящото производство деятелност не е инцидентна в живота му. Изминалият малко повече от месец след първоначалното задържане не е намалил риска обвиняемият да наруши закона.

Определението на въззивната инстанция, с което се потвърждава арестът на Д. Димов, е окончателно.