"Не се чувствам виновен. Истината е коренно различна и тя ще бъде доказана". Това заяви пловдивският фотограф Димитър Дардов преди да стартира делото срещу него, предаде репортер на "Фокус". Той бе доведен днес в съдебната зала с белезници.

Съдия Габриел Русев изгони журналистите веднага след като влязоха в залата, без да се обоснове защо. Адвокат Давчев многократно каза, че клиентът му не иска да бъде сниман както отвън, така и вътре. Процесът ще протече при закрити врати и без присъствието на медии.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем фотографа за това, че на неустановена дата през 2021 г. в помещение във вила, намираща се в населено място в община "Родопи",  чрез използване на положение на надзор, тъй като детето му било оставено от майката да го гледа на инкриминираната дата, е извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице от женски пол, ненавършило 14-годишна възраст - 7-годишно момиче.

Димитър Дардов е привлечен като обвиняем и за това, че на 10.10.2023 г. в жилище в Пловдив е държал за себе си чрез информационна технология – фото и видеофайлове, представляващи порнографски материали, за които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

Двете обвинения са повдигнати в хода на разследването по досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив, по което на 10 октомври 2023 г. Димитър Дардов е бил привлечен като обвиняем за това, че на неустановени дати през 2021 г., във вила, находяща се в населено място в община Родопи, обл. Пловдив,  е създал чрез заснемане с електронно устройство порнографски материали, изобразяващи реални блудствени действия, за създаването на които е използвано неустановено лице от женски пол, ненавършило 18-годишна възраст.

На 19 октомври 2023 Окръжен съд Пловдив остави за постоянно в ареста Дардов.