На 18 май в Ловеч се проведе поредното продължаващо обучение на медицински специалисти, членове на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) към Регионалната колегия - Ловеч, съобщават от общината. 

Включиха 34 медицински специалисти от здравните кабинети на училища, детски градини и детски ясли в Ловеч. На обучението присъстваха и представители на Регионалната колегия и от общините Троян и Тетевен.

Темата на обучението "Актуални проблеми на детското здраве" презентира лекторът Галина Чанева, професор в катедра "Здравни грижи"  на факултета по "Обществено здраве" към Медицински университет  - София.

Целта на обучението е надграждане на знанията и уменията на медицинските специалисти за по-качествена работа и придобиване на все повече знания в различни тематични области за по-качествено предлагане на здравните грижи.

След провеждане на курса  всички професионалисти по здравни грижи, участвали в обучението, ще получат кредитни точки и удостоверения.

В Ловеч продължаващото обучение в областта на здравните грижи е традиция от 16 години насам. Организира го Регионалната колегия на БАПЗГ - Ловеч, съвместно с Община Ловеч.