В Кюстендил беше проведена работна среща за обсъждане на възможности за инвестиции от германски фирми в региона, които да допринесат за развитие на различни сектори на икономиката  и за увеличаване на чуждестранните инвестиции, предаде репортер на "Фокус“. Срещата се проведе в залата на читалище "Братство“, а на нея присъстваха  Иван Тихов - представител за България на Федералната асоциация на средния бизнес в Германия – BVMW, областният управител на Кюстендил Александър Пандурски, кметът на Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общински съвет Иван Андонов, председателят и главният секретар на Кюстендилската Търговско-промишлена палата Ваньо Костадинов и Йордан Беловодски и др.      

Стана ясно, че в асоциацията членуват над 900 000 бизнес лидери и предприемачи в Германия. Компанията осъществява над 2 000 събития годишно, като това я прави и водеща сила при вземане на решения в немската политическа общност в Берлин и Брюксел.

Към настоящия момент Иван Тихов и управляваните от него екипи фокусират усилията си да помагат на компании от Германия с инвестиционни интереси към България и да оперират и изграждат бизнес модели в България, в сътрудничество с българския бизнес във всички сектори на икономиката. Беше посочено, че Иван Тихов и дейността, която развива в България го превръщат в ключова фигура за растежа и развитието на българската икономика, в частта и с излизането на български компании на немски пазар, както и навлизането на немски инвестиции на наша територия.

Венцеслав ИЛЧЕВ