Френският посланик Флоранс Робин и директорът на Френския институт в София Пиер Колио посетиха Държавния културен институт - Културен център "Двореца" в Балчик, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. По време на визитата са обсъдени възможности за бъдещ културен обмен в областта на музикалното и изобразително изкуство на летните открити сцени в Архитектурно-парковия комплекс.

През последните години "Двореца" включва в своя събитиен календар прояви, които представят културата на близки и далечни страни, като Дните на италианската и чилийската култура. Чрез етнофестивала, който се провежда от години, публиката се докосва до уникални и малко популярни изпълнения на музикални формации от Фарьорските острови, региони на Испания и Сибир например. В "Двореца" гостуват изпълнители като Мая Барух, които поднасят на публиката неповторими преживявания.

По време на своята визита френският посланик у нас Флоранс Робин е имала възможност да разгледа груповия архитектурен паметник на културата от национално значение "Двореца". Дипломатът се е подписала в книгата за гости в Каменна зала и е разгледала гостуващата експозиция на Чипровското златно ювелирно съкровище, представено това лято в Държавния културен институт от Националния исторически музей.

Жулиета НИКОЛОВА