Общо 287 полицаи охраняват изборния ден в област Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Оперативни дежурни групи и дежурни части на ОДМВР-Сливен отговарят за реда и спокойствието в региона. Екипи на "Пътна полиция" извършват контрол по пътна безопасност.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 7:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали и машини са предадени на СИК. От Районната избирателна комисия съобщиха за БТА, че всички секции са отворили и изборният ден е започнал нормално.

Служителите на сектор "Български документи за самоличност“ в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица издават и в днешния ден удостоверения  на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас. Работното време на сектор "БДС" днес е от 8:30 до 19:30 часа. Заявления за удостоверения се приемат до 19 часа, получаването става до 19:30 часа. 

До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, посочват от полицията в Сливен.