Общинското предприятие "Комунални и обредни дейности" продължава своите ангажименти за подобряване на градската инфраструктура. През последните седмици основен акцент е ремонтът на тротоари между улиците "Битоля" и "Индже войвода" с дължина над 400 метра. Така новите тротоарни площи вече свързват двете улици с удобен за пешеходците преход, съобщиха от общината.

Край блок 13 в ж.к. "Васил Левски" започна изграждането на 30-метрова бетонна пътека. Предвижда се тя да бъде завършена до дни, това ще подобри достъпността в района.

Друга бетонна пътека, изградена в близост до "ХЕС" АД, ще обслужва пешеходците в посока кръстовището с кръгово движение.

По-достъпно, отново с бетонирана пътека, става и пространството край блок 5 в "Златен рог".

Екипи на общинското предприятие поставиха необходимото осветление на новоизградения паркинг край бл. 5 в ж.к. "Възраждане".

През следващите дни ще се издигнат нови стълбове с осветителни тела в ж. к. "Бенковски“, разположени до блокове 19, 20, 21 и 22 в комплекса.

До дни започва ремонт на тротоари на улица "Клокотница" с дължина 120 метра в посока към автобусната спирка.

Успоредно с това, в "Комунални и обредни дейности" се работи по рехабилитация на асфалтовата настилка и освежаване на пътната маркировка в различни райони на града.