Това е театър на абсурда. Сградата на Общината е работното място на общинските съветници и кой с какво ще влезе е въпрос на личен избор. България има ясна евроатлантическа ориентация и тази позиция не се е променила. Който нарушава правилата ще бъде санкциониран. Важно е обществото да има нетърпимост към подобно поведение и то не може да бъде прието за нормално. Това заяви в ефира на bTV председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев по повод свалянето на знамето на Украйна от общинския съветник Борислав Иванов от фасадата на Столична община. 

"Не се опитах да го сваля, а го свалих - защото мога. Това е принципната ми позиция. Искам да обясня за маската, защото вчера ме разкостиха за нея, дори и моята съпруга. Едно чуждо знаме не може да седи на балкона на кмета на София. Мога да поддам още сега оставката си. Видях вчера реакцията на българския народ, явно темата е деликатна. Ако хората, които са ме избрали - ще си подам оставката", заяви общинският съветник Борислав Иванов. Той допълни, че от партия "Възраждане" няма общо с действията му.

"Не съм член на "Възраждане", но желая да стана. Костадин Костадинов вчера се дистанцира от мен, която аз не разбрах. Не сме се събрали, за да се обичаме, искам да се докажа с моите действия", каза още Иванов.

Георгиев бе категоричен, че е започнала предизборната битка и едни хвърлят димки, а други свалят знамена, но те като общинари са там, за да решават проблемите на софиянци, а не да се занимават с подобни неща.