Общинският съвет във Враца се събира днес за първото си за тази година заседание, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“. То е насрочено за 10 ч. и ще се проведе в Конфрентната зала на общината. В проекта за дневен ред са включени 38 точки. Една от темите  е приемане на отчет за дейността на Общински съвет- Враца за второто полугодие на 2022 г. На гласуване ще бъде подложено и предложение за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на община Враца. На заседанието ще бъде отчетена дейността на Фонд "Култура“ и ще бъде одобрен състава на Ботевския организационен комитет.

Една от точките, включени в дневния ред, е и определяне на пазарна цена за недвижим имот – частна общинска собственост, включен  в "Програма  за  управление  и  разпореждане  с  имотите – общинска  собственост през 2023 г.", за продажба чрез търг, към когато има инвестиционно намерение.

В заседанието са включени докладни, с които кметът Калин Каменов иска разрешение за кандидатстване пред ФЛАГ за мостово финансиране на проекти, по които община Враца ще работи през настоящата година, както и даване на съгласие за финансово подпомагане на лица и семейства със затруднения и подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.