Общинския съвет – Смолян ще проведе редовно заседание днес от 13.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян, съобщиха от Общината. В първоначалния дневен ред са включени 20 докладни записки.

Сред тях е предложение за Общинско сътрудничество за споделена услуга "Превод от и на български жестов език при административно обслужване на глухи и сляпо-глухи граждани в Община Смолян.

Съветниците ще обсъдят и предложението за присъединяване на Община Смолян като член към Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) "Фонд за развитие на летище Пловдив – Южната врата на България“.

Ще бъдат разгледани и вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета на Община Смолян и второстепенни разпоредители за 2022 година, както и годишна програма за развитие на читалищната дейност в община Смолян през 2023 година.

Ще бъде гласувано и предложение за именуване на Зала 1, находяща се в сградата на РДТ "Николай Хайтов“ на името на Юлия Огнянова.

На заседанието ще бъде определена и позицията на Община Смолян при участието й в извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К на обособена територия обслужвана от "ВиК“ ЕООД гр. Смолян, както и други важни за жителите на общината теми.