Общинският съвет в Кюстендил ще гласуват новата цена на ученическия обяд. Това съобщи на пресконференция председателят на местния парламент Иван Андонов, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Гласуването ще стане с промяна на действащата наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Кюстендил. Купонът за хранене, който родителите ще плащат за обедното меню, е 3.90 лева. Гласуването ще стане по време на насрочената сесия на Общинския съвет, която ще се състои на 27 октомври от 14.00 часа в заседателната зала на Общината.

Дневният ред включва общо 27 точки. Съветниците трябва да гласуват план за действие на община Кюстендил (2022-2024) за изпълнение на Стратегията на област Кюстендил за равенство, приобщаване и участие на ромите (2022 – 2030). В дневния ред е включена докладна записка относно сключване на договор с Агенция по заетостта за проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“. Внесено е предложение за предоставяне на финансова помощ за довършителни работи по храм "Св. Вмчк. Димитър“ в село Жабокрът.

Община Кюстендил трябва да осигури собствено финансово участие по проект за изграждане на екологична инфраструктура на РСУО "Рила Еко“. Съветниците ще гласуват и предложение за кандидатстване на Община Кюстендил с проектно предложение по целева програма "Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“, финансирана от Фонд "Социална закрила“.

Венцеслав ИЛЧЕВ