Общинският съвет в Кюстендил се събира на месечно заседание. Това съобщи за "Фокус“ председателят на местния парламент Иван Андонов. Заседанието е насрочено за 14.00 часа в залата на Общината. Дневният ред е от 27 точки.

По-високата цена на ученическия обяд в общинските училища влиза за разглеждане на сесията. В случай, че съветниците подкрепят предложението, цената официално ще стане 3,60 лева за ден. Причините са поскъпването на електроенергията, горивата и не на последно място – продуктите.

Този четвъртък съветниците ще решават и въпроси за нова социална услуга – мобилна патронажна грижа, както и за нов проект, чрез който ще се осигури временна заетост на млади хора и на продължително безработни лица.  

Предложено е приемане на план за действие на община Кюстендил (2022-2024) за изпълнение на Стратегията на област Кюстендил за равенство, приобщаване и участие на ромите (2022 – 2030). Съветниците трябва да гласуват и предложение относно осигуряване на собствено финансово участие на Община Кюстендил по проект за изграждане на екологична инфраструктура на РСУО "Рила Еко“.

Венцеслав ИЛЧЕВ