Общинският съвет в Бургас ще проведе редовното си заседание днес, предаде репортер на "Фокус". Обявеният дневен ред включва 62 докладни записки и 14 питания от общински съветници. Очаква се да бъде приета и извънредна точка, свързана с проекта за укрепване на свлачището на крайбрежната зона по пътя за кв. "Сарафово".

По предложение на Георги Дракалиев и Николай Стоянов ще бъде преразгледана Наредбата за опазване на обществения ред с цел да се въведе нов раздел, който касае употребата на електрически тротинетки в града.

Обособяването на парцел за загробване на домашни любимци е друга точка, включена в рамките на днешното заседание.

Съветниците ще гласуват и поемането на дълг за създаване на детска болница "Света Анастасия“, участието на Община Бургас като водещ партньор в проекта "Градове, захранвани от слънцето", както и подпомагането на таксиметровия бранш във връзка с икономическата обстановка в страната.

Друга точка от дневния ред е свързана с предложението за модернизиране на 6 бургаски училища и 2 детски градини - ОУ "Христо Ботев“ в кв. "Сарафово“, АЕГ "Гео Милев“, ОУ "Климент Охридски“ и ОУ "Васил Априлов“, ОУ "Антон Страшимиров“, ОУ "Георги Бенковски“, ДГ "Вълшебство“ и ДГ "Ален Мак“. 

Отделяне на средства за честване на 80-годишнината от рождението на проф. Стефан Данаилов, предприемане на мерки по премахване на дървета в ж.к. "Меден рудник", извършване на оглед на състоянието на пешеходните пътеки и сигнали за неприятни миризми са сред питанията, които ще отправят част от общинските съветници.

Заседанието започва в 9.00 часа в сградата на Културния дом на НХК.