Да се свика извънредно заседание на Общинския съвет в Айтос, което да реши да бъдат приведени 10 000 лв дарение от Общината по сметката на Посолството на Република Турция за пострадалите от опустошителното земетресение. Това беше единодушното решение на представителите на всички политически сили в Общинския съвет на извънредна среща днес. Това съобщиха от местната администрация, предаде репортер на "Фокус". 

На срещата, на която беше обсъждана възможността за дарението, присъстваха председателят на Общинския съвет Красимир Енчев и председателите на постоянни комисии. Кметът Васил Едрев заяви, че готви докладна, която да бъде разисквана и гласувана на извънредно заседание. Заседанието да е с една единствена точка в денвния ред и да се проведе във вторник, на 14 февруари. Средствата да са за бедстващия район в Турция, беше общото решение. 

"Поемам актът, който ще ми бъде съставен евентуално при проверка. Защото Общината няма бюджет, държавата няма бюджет. Но това, че нямеме бюджет, не може да ни остави безучастни пред трагедията на хората, които бедстват. Гражданите на общината са ни избрали да реагираме адекватно, да защитим интересите им, каквито и санкции да ни заплашват. Моментът е такъв, такава трагедия не се случва всеки ден - трябва да се действа", заяви кметът Васил Едрев.

Председателят Красимир Енчев и всички присъстващи на срещата общински съветници Пенчо Желев, Юзджан Юмер, Стоян Стоянов, Женя Пеева, Атанас Маринов, Евгений Генчев обсъждиха още текста на предложението за решение и възможността за помощ на пострадалите в Сирия. Единодушни бяха, че трябва да се реагира възможно най-бързо, за да е навременна помощта на Айтос за пострадалите.