На свое редовно заседание днес Общинският съвет на Добрич актуализира Програмата за капиталови разходи за годината, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. В Програмата са добавени нови обекти, няколко отпадат.

Актуализацията предвижда закупуване от общината на товарен автомобил за ОП "Устойчиви дейности и проекти“, пикап за ОП "Център за защита на природата и животните“, електронен дневник в "Детските градини“, осъществяване на инвестиционен проект за асансьор в сграда на ул. "Независимост“ №7, монтиране на сградна газова инсталация и видеодомофонна уредба за "Местна комисия заборба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“.

От Програмата отпадат изработване на нов уеб сайт на Регионална библиотека "Дора Габе“, основен ремонт на покрив и подови настилки на боксове за кучета на територията на Общинското предприятие за безстопанствени животни към ОП "Център за защита на природата и животните“, основен ремонт на покрива на административна сграда ул. "България“ №12 имонтаж на фотоволтаична система до 75 kw.

Завишава се годишната задача по проект "Патронажна грижа+“. При годишна задача 6 315 079 лв. увеличението е 6 333 199 лв. За проекта първоначалната сума е била 40 000 лв. Увеличена е на 58 120 лв. 

Детайлна информация за актуализацията е публикувана на сайта на общината в линк "Общински съвет", подлинк "Решения".

Жулиета НИКОЛОВА