Общинският детски комплекс ще се включи в инициативата Националните дни на неформалното образование, предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна.  Участие ще вземе Монка Николова, директор на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Инициативата ще се проведе между 12-ти и 15-ти октомври т.г. в град София. Събитието се организира от Национална конференция на неформалното образование.

Това е партньорска инициатива на над 30 български институции и организации от всички образователни сектори и степени, които развиват иновативни практики за неформално обучение и образование за учещи от всички възрасти. Темата, която ще се дискутира е ,,Кризисни предизвикателства и посткризисни перспективи на неформалното образование в България“.

Своя опит за справяне с кризисни ситуации в сектора на допълнителни образователни дейности и услуги ще споделят над 50 представители на министерства, агенции, читалища, сдружения, младежки организации, центрове за подкрепа на личностното развитие, частни арт школи и музеи, малки и средни предприятия, технологични компании и местни инициативни групи.

Общински детски комплекс се включва в инициативата и с тематичен брой на вестник "НахОДКи“, безплатно периодично издание на ЦПЛР, посветен изцяло на неформалното образование.