Общинските съветници в Кюстендил се събират на заседание. Това съобщи за Агенция "Фокус“ Иван Андонов, председател на Общински съвет – Кюстендил. Заседанието е насрочено за 14.00 часа в залата на общинска администрация. Дневният ред включва 31 точки. Първата докладна записка се отнася до  удостояване със званието "Почетен гражданин на град Кюстендил“ на арх. Чавдар Христов Георгиев.  Съветниците трябва да гласуват промяна в действащата към момента наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кюстендил.

Ще бъде представен доклад за дейността на комисията по организиране на дейността и разпределяне на средствата от общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в Община Кюстендил за 2022 година. Внесена е докладна записка относно  приемане на годишен отчет за изпълнението на "Програма за управление на Община Кюстендил за периода 2019-2023 година“ за 2022 година, както и докладна записка относно приемане на годишен отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление за 2022 година.

Съветниците трябва да приемат програма за управление и разпореждане с общинска собственост в Община Кюстендил за 2023 година, както и да приемат общински годишен план за младежта. В дневния ред е включена докладна записка във връзка представителството на Община Кюстендил в извънредно общо събрание на акционерите на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" АД – Кюстендил. Внесено е предложение за одобряване на проект на меморандум за сътрудничество между Община Кюстендил и Сдружение "Асоциация за инсулт и афазия".

Общинският съвет ще разгледа и докладна записка относно приемане на решение за предварително съгласие за насърчаване на инвестициите за изпълнение на инвестиционен проект чрез прилагане на мярката по чл.15, ал.1, т.3 и ал.4 от Закона за насърчаване на инвестициите-придобиване на право на собственост или ограничени вещни права по реда на чл.22а от Закона за насърчаване на инвестициите за недвижим имот-частна общинска собственост.

Венцеслав ИЛЧЕВ