Общинските съветници в Кюстендил избират свой председател, съобщи за "Фокус“ настоящият председател на ОбС – Кюстендил Иван Андонов. Изборът, който е таен и се провежда на всеки шест месеца, ще се проведе в началото на заседанието на местния парламент, насрочено за 14.00 часа в залата на Възрожденското училище в града.

Процедурата по избор предвижда да се състави временна комисия, да бъдат направени номинации и тези номинации да се гласуват от общинските съветници.

Дневният ред на заседанието включва общо 37 точки. Внесена е докладна записка за удостояване със званието "Почетен гражданин на град Кюстендил" на доц. д-р Николай Велинов. Ще бъдат гласувани предложени промени в наредбите за определяна на местните данъци и такси, както и в наредбата за организацията и безопасността на автомобилното движение.

На гласуване ще бъде предложен проект на споразумение с Община Сапарева баня за извършване на ветеринарномедицински дейности за овладяване на популацията на безстопанствените кучета. Общинските съветници трябва да дадат зелена светлина за кандидатстването на Община Кюстендил с шест проектни предложения пред Механизма за възстановяване и устойчивост и Програмата "Развитие на човешките ресурси“.

Венцеслав ИЛЧЕВ