С пълно единодушие 51 общински съветници на Пловдив одобриха даване на предварително съгласие за промяна предназначението на поземлен имот с площ 33 984 кв. метра от земеделска земя - пасище, на урбанизирана територия, предназначена за обществено озеленяване и образование, предава "Фокус".

Веселина Александрова подчерта, че групата на ПП-ДБ ще отстоява на терена за образование да се реализира детска градина. На следваща сесия от ПП-ДБ ще внесат предложение за промяна на вида собственост - от частна общинска на публична общинска. По този начин общественият интерес ще бъде напълно защитен и имотът няма да бъде обект на продажба.

Имотът, отреден за парк, ще реши и проблема с водоснабдяването в кв. "Коматево", тъй като има инициатива от страна на ВиК да се изгради помпено-хидрофорна станция и допълнителен водоизточник на част от терена с площ 4000 кв. метра. 

За да стане това, ще трябва да се изготви ново задание за подробен устройствен план /ПУП – ПР/ и паркоустройствен план. 

След гласуването Звезделина Кирякова от Инициативния комитет "Коматевци за Коматево" отбеляза, че този парк е много важен не само за "Коматево", а и за "Остромила". Хората са имали притеснения, че ФК "Ботев" има намерение да приобщи терена към своята база, затова само за една седмица са събрали около 3700 подписа, за да остане зелена площ.