Общинският съветник Борислав Иванов от "Патриоти за София“ успя да свали украинското знаме от фасадата на Столична община. Последва светкавична реакция и колегите му от ГЕРБ и "Демократична България" поискаха той да бъде отстранен като зам.-председател на СОС заради хулиганска проява.

"Ще го сваля, когато искам Аз, не когато Вие го дадете! Госпожо кмет, моля идвайте навреме на работа!", заяви Борислав Иванов във Facebook и публикува снимки от балкона на Столична община.

Председателят на СОС Георги Георгиев заяви в социалните мрежи, че намира за недопустимо поведението на Борислав Иванов.

"Вече внесох доклад с искане за оставката му като заместник-председател на съвета и като председател на комисията по обществен ред и сигурност. Правото стои над всички нас и всяко посегателство върху него не може и няма да остане без санкция, поне докато това зависи от мен", написа Георгиев.

От "Демократична България" също не останаха безучастни и излязоха с позиция по случая.

"Ние, съветниците от групата на Демократична България, настояваме за незабавното му отстраняване от заеманите от него ръководни постове и призоваваме всички политически групи да се противопоставят на тази недопустима хулиганска проява. Приканваме самия Борислав Иванов да си подаде оставката като общински съветник, тъй като извършеното от него е позор за общинския съвет и е в разрез с мандата даден му от софиянци, като техен представител в Столична община. Извършеното от него - влизане като маскиран престъпник, нахлуване в кабинета на кмета, нелегално проникване в компютрите на Столична община, сваляне на знамето на Украйна от фасадата на сградата, поставено там с решение на СОС, е толкова абсурдно, че предизвиква съмнения за неговото психично състояние и възможност да изпълнява задълженията си, за които е избран",  посочват от партията, като определят поведението на Борислав Иванов като хулиганско.

Междувременно самият Иванов обяви, че има готовност да подаде оставка като зам.-председател на СОС и като председател на комисията по обществен ред и сигурност.