Общинският съветник Слави Георгиев направи кратък анализ на управлението на Здравко Димитров във фейсбук, видя "Фокус". Публикуваме коментара му без редакторска намеса:

Изминаха 3г. от мандата на кмета Здравко Димитров и времето е достатъчно да се направи оценка на свършеното.

1. На първо място това е мандат, характеризиращ се с пълно игнориране на мнението на професионалните гилдии и гражданите. При извършването на своите действия общинската администрация действаше еднолично, налагайки волята си не в интерес на гражданите. Най-пресният пример е пробивът до Водната палата, извършван в разрез с мнението на гражданите, професионалните обединения и обществения съвет, избран с решение на Общински съвет. Напълно еднолично решение на Здравко Димитров, за което той носи цялата отговорност.

2. Липса на анализи и проекти. Здравко Димитров не само утвърди, но и доразви лошата практика, капиталовата програма на Община Пловдив, да се реализира без предварително изготвени проекти и без яснота. Така парите на пловдивчани се харчат по непрозрачен начин и без яснота от тяхната ефективност.

3. Еднолични назначения, без необходимите по закон конкурси, за директор на ОИ "Старинен Пловдив", от който се отървахме сравнително бързо и главен архитект, който нанася непоправими щети върху урбанизираната територия на Пловдив.

4. За мандата на кмета Здравко Димитров, се извършиха такъв брой промени в ПУП-ове (Подробни устройствени планове), с цел застрояване, какъвто брой не се е осъществявал от всички предходни кметове на Пловдив от 1989г., насам, взети заедно.

5. Пълна забава в изготвянето на промени в ОУП (Общ Устройствен План) на Пловдив, както и прикриване на извършените промени, чрез неизпълнение на решение на Общински Съвет, отново в полза на презастрояването на Пловдив.

6.Трикратно увеличение на кредитната задлъжнялост на община Пловдив, чрез изтегляне на заеми, надвишаващи всички до момента кредити на Пловдив, без това да води до разрешаване на каквито и да е важни за Пловдив проблеми.

7. Значително спадане на нивото на работа в общинските предприятия.

8. 0(нула)кв.м. нови зелени площи.

9. Отказ от реформа в общинските предприятия и общинската администрация. Работещите в администрацията са държани на ниски заплати, за сметка на раздути щатове в общинските предприятия.

10. Довеждане до пълна зависимост на обществения транспорт на Пловдив от частните превозвачи. Въпреки ежемесечно влошаващата се услуга, компенсациите за частните превозвачи, достигнаха 10млн.лв. от общинския бюджет, което е почти трикратно увеличение. Създаване на общинско дружество за обществен транспорт, според която бизнес програма, то ще работи като параван за частните превозвачи, без да засяга интересите им.

11.Забава в сроковете на абсолютно всички проекти, изпълнявани или управлявани от община Пловдив, което доведе до огромни задръствания, без да е създадена временна организация на движението или да са подготвени алтернативни маршрути.

Управлението на Здравко Димитров не само спря развитието на Пловдив, но доведе и до кражба от бъдещето на пловдивчани, поради неразумната му и еднолична политика.

За всички тези проблеми има решения. Те са в ръцете на подготвените и имащи воля да ги проведат.