Летният сезон наближава, а пропадналата крайбрежна алея, свързваща Бургас с кв. "Сарафово“, продължава да бъде опасна. Проблемът стои вече няколко месеца и по нищо не личи, че скоро ще бъде разрешен. Това пише до областният управител Пламен Янев общинският съветник Евелина Михалева.

"Компрометираният участък е изключителна държавна собственост и права върху неговото управление имате Вие в качеството си на областен управител на област Бургас.

Неколкократно Община Бургас е изпращала писма до МРРБ, с предложения как проблемът да бъде отстранен, но до решение така и не се стига, а алеята продължава да се руши.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Рунчев отправи конкретно питане по въпроса и до министъра на Регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. Отговорът беше, че: "Община Бургас не притежава правата на възложител по смисъла на чл. 161 от ЗУТ върху засегнатите от инвестиционната инициатива поземлени имоти, тъй като те са предоставени в управление на областния управител“, пише Михалева.

"Има ли реално намерение и воля проблемът да бъде решен?  Като представител на държавата колко средства сте осигурили за укрепване и възстановяване на велоалеята? Какви конкретни стъпки са предприети? Кога започват строителните работи и в какъв срок ще бъде завършен ремонтът? -Отговорите на тези въпроси дължите на гражданите на Бургас, както и конкретика по отношение на изпълнението на основните Ви задължения –да поддържате и стопанисвате имота държавна собственост, за който отговаряте“, категорична е тя.