Четиримата общински съветници от групата на Демократична България в пловдивския общински съвет направиха импровизирано посещение в сградата на община Пловдив в присъствието на медии. Целта е да се срещнат с кмета Здравко Димитров, за да го попитат какво ще предприеме във връзка с Панаира, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Причината за импровизираната среща е липсата на категоричен и ясен отговор от страна кмета по въпроса, обясняват съветниците Веселина Александрова, Веселка Христамян, Владимир Славенски и Добромира Костова.

Кметът трябва да поиска от съда да се спре вписването в Търговския регистър на решенията от ОСА на "Пълдин туринвест" АД. Ако това не бъде направено, губим панаира, коментира адвокат Веселина Александрова. Срокът за обжалване е 3 дни и започва да тече от вчера, 16 януари.

Кметът Здравко Димитров обаче в момента е на посещение в Турция и е упълномощил заместника си Величко Родопски да го замества. Родопски обаче е извън сградата на пл. "Стефан Стамболов". "Цялостното поведение и на кмета, и на общинските служители говори за отношението към проблема" - коментира Костова.