Общинските съветници не пожелаха да посочат пред камерата на "Фокус" точния размер на заплатите, които ще получават за работата си в Общинския съвет на Пловдив. 

Няколко часа по-рано съветниците единодушно и с пълно мнозинство гласуваха отново възнагражденията си, след като решението от предишната сесия беше върнато от областния управител.

След днешната сесия запитаните съветници заявиха, че не знаят как ще им бъде заплащано. Единствено бившият кмет Славчо Атанасов, който сега е общински съветник, си позволи да направи коментар.

"Сесиите са върхът на айсберга, само това се вижда от обществеността. Като съветник имам ежедневни срещи с хора по проблеми, които са свързани с доста усилия. Основната работа на един общински съветник е решаването на отделни човешки съдби. Направи се нещо умно, защото 1073 лв. представителни са прекалено много и бяха намалени наполовина. Общинският съветник няма нужда от такава сума. По мое време аз като кмет имах такава сума за представителни разходи.

Истината е, че заплатата на кмета е обидно ниска. Възнаграждението на пловдивските съветници е умерено, в сравнение с някои други доста по-малки общини" - смята Атанасов.