По искане на групата общински съветници от ГЕРБ четири от предложенията за продажбата на общински имоти отпаднаха от дневния ред на заседанието на Общински съвет – Видин, което се провежда днес, информира пресцентърът на ГЕРБ-Видин.

"Не сме съгласни, когато някой реши да си разшири двора, то това да е достатъчна причина ние да продаваме общинско имущество", заяви от трибуната Тихомир Станчев, който освен общински съветник е и общински ръководител на ГЕРБ-Видин.

Той призова местната администрация да подхожда по-отговорно към такива продажби и те да се извършват, когато наистина това се налага. В случая не е ясно по каква причина е искането на кмета на общината д-р Ценков за продажбата на четирите имота - дали средствата от тях спешно са необходими на общината, или има заявени ясни инвеститорски намерения.

"Категорично съм против с продажбата на общинско имущество да се закърпва бюджетът", допълни г-н Станчев.

Позицията на Тихомир Станчев беше подкрепена и от колегата му - председател на групата общински съветници от ГЕРБ Валери Василев, по чийто думи продажбите на общински имоти са станали твърде много и такива искания валят непрекъснато от кмета и местната администрация.

"Искам да попитам г-н Кмета, който отиде в инициативния комитет на президента по време на изборите и после обясни, че ще потекат реки от блага към Видин - къде са тези блага? Къде е държавата, която щеше да помага на бедния ни град? Поне държавните структури да си плащат данъците, а не ние да одобряваме разпродажби, за да вържем двата края на общината", заяви Василев.

Проведеното гласуване в зала подкрепи искането на групата на ГЕРБ и продажбите бяха стопирани.