Общински съвет – Смолян ще проведе редовно заседание днес от 14.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян, съобщиха от местната администрация. В първоначалния дневен ред са включени 44 точки.

Сред тях е Искане за свикване на извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К на обособена територия обслужвана от "ВиК“ ЕООД гр. Смолян.

На заседанието ще се предложи за приемане и разчета за разходи на Община Смолян за 2023 година, както и Бюджетна прогноза на Община Смолян, за периода 2024 – 2026 г., на постъпленията от местни приходи и на разходите за местна дейност

На вниманието на общинските съветници ще бъде и Приемането за сведение на Годишния отчет за 2022 г. по изпълнение на Програмата за управление на отпадъците 2021 – 2028 г., както и Приемане на Годишен отчет за 2022 г. по изпълнение на Програмата за намаляване замърсяването с фини прахови частици /ФПЧ10/ и Плана за действие към нея за 2021-2025 г.

Ще се разгледа и предоставянето на средства за заплащане на разходи по извършване на обследвания за енергийна ефективност и обследвания за установяване на технически характеристики на самостоятелни обекти в многофамилни жилищни сгради собственост в Община Смолян за кандидатстване по процедура BG-RRP-4.023 "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“ по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Общинските съветници ще обсъдят и Кандидатстване на Община Смолян по Националния план за възстановяване и устойчивост за получаване на средства по процедура BG-RRP-4.020 "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции от крайни получатели

Ще се обсъди и ПРОЕКТ за Изготвяне на анализ на потребностите и предложение за планиране на социални услуги на общинско ниво, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет, за територията на Община Смолян.

На заседанието ще се дискутира и създаване на социална услуга "Дневен център за пълнолетни лица с увреждания“ в гр. Смолян, ул. "Евридика“ № 35.

Ще се определи и размера на Годишната награда на Община Смолян за 2023г. за изтъкнати дейци и творци от областта на науката, културата, образованието, техниката и журналистиката по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.