Общински съвет – Смолян ще проведе редовно заседание, което започва в 13:00 часа в заседателната зала на Общината, предаде репортер на "Фокус“. В първоначалния дневен ред са включени 79 точки.

Сред докладните са Депозирани докладни записки от ликвидатора на "Регионално дружество за заетост и структурно развитие-РДЗ И СР“ ООД.

На общинските съветници ще бъде предоставен Доклад за дейността на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян през 2022 г., както и информация за дейността на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ – к. к. Пампорово през 2022 г.

Ще бъдат обсъдени и няколко докладни записки за определяне пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд на Община Смолян, находящи се в землищата на населени места за общо и индивидуално ползване на основание чл. 37и, ал.1 и ал. 3 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Съветниците ще обсъдят и кандидатстване на Община Смолян с проект по Националния план за възстановяване и устойчивост, компонент "Социално включване“, процедура чрез директно предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиции- BG-RRP-11.010 "Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“.

На заседанието ще бъде предложено приемане на План за трансформиране на "Дом за стари хора“ - с. Фатово, както и други важни за община Смолян теми.