Редовно заседание на Общински съвет – Смолян ще се проведе днес от 13.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян. Това съобщиха от Общината. В първоначалния дневен ред са включени 26 докладни записки.

Сред тях са предложение за присъждане званието "Почетен гражданин на Смолян“ на Светозар Илиев Казанджиев от гр. Смолян, във връзка с неговия значителен принос в областта на културата.

Общинските съветници ще обсъдят и определянето на дейността по предоставянето на топъл обяд на територията на община Смолян като местна дейност по смисъла на Закона за публичните финанси и кандидатстване по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR003-1.001 "Топъл обяд“ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

На вниманието на общинарите ще бъде и приемането за информация на Финален доклад-отчет за изпълнението на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Смолян за периода 2014-2020 г., както и Приемане на План за интегрирано развитие на община Смолян за периода 2021-2027 г.

Съветниците ще определят и етапите за започване на действие на зони за престой и платено паркиране на пътни превозни средства на територията на община Смолян.