Общински Детски комплекс – Сливен организира конкурс на тема "Великденско яйце“. Надпреварата е в две направления – изящно и приложно изкуство. Всички участници в направление "Изящно изкуство“ могат да изпратят по една творба с размери 35/50 см, като няма ограничения в техниката. Участниците с приложни изкуства трябва също да изпращат само по една творба. Няма ограничения в материалите, техниката и формата. Това съобщи Валентина Недева, ръководител на групата по приложни изкуства към Центъра за подкрепа за личностно развитие - Общински Детски комплекс.

Участниците в конкурса ще бъдат разделени в три възрастови групи – от 4 - 6 години, от 7 до 9 години и от 10 до 12 години. Произведенията се изпращат до 28 април 2023 година в ЦПЛР – Общински Детски комплекс – Сливен или на адрес: гр. Сливен, 8800 Сливен, ул. "П. Славейков“ №8, ПК 89. Изпратените творби за конкурса са индивидуални и трябва задължително да са изписани трите имена на детето, години, учебно заведение, адрес, ръководител, телефон и е-mail за връзка. Във всяка възрастова група ще бъдат връчени предметни награди за 1-во, 2-ро и 3-то място.

Класираните автори, както и ръководителите им ще получат дипломи. За всички участници са предвидени грамоти. Награждаването на най-добрите ще бъде на 9 май в сградата на Детски комплекс. Конкурсът е отворен за деца от цялата страна.