Временният шеф на общинската дирекция "Здравеопазване" Лилия Недева става титуляр на поста. Това показват официалните резултати от конкурса, публикувани в сайта на община Пловдив, видя Plovdiv24.bg.

До втория етап на конкурса бяха допуснати Недева и бившата кметица на Крумово Румяна Самоковарева. Двете дами отговарят на условията за първия етап - имат образователно-квалификационна степен магистър по специалност икономика и/или здравен мениджмънт и ръководен административен опит 4 години.

Самоковарева е представила писмена разработка на тема "Съвременни тенденции и приоритети в развитието на здравната политика на община Пловдив" и впоследствие се е явила на личното интервю. 

Лилия Недева е получила оценка 4,60 на писмената разработка, а Румяна Самоковарева - 4, които се умножават с коефициент 3. Резултатите от интервюто са съответно 31 и 20,25, те пък се умножават с коефициент 4. Така се получава окончателният резултат 137,8 точки за Недева и 93 точки за Самоковарева.

Припомняме, че Лилия Недева оглави общинската дирекция "Здравеопазване" в средата на февруари и няколко дни по-късно беше обявен конкурс за титуляр на поста

Длъжността директор на дирекция "Здравеопазване" е свързана с разработването и провеждането на политиката на община Пловдив в сферата на здравеопазването, икономика на здравеопазването, лекарствената политика, възлагане и управление на общинските здравни заведения.

Размерът на основната заплата е до 2400 лв. и се определя в зависимост от професионалният опит на кандидата, съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнаграждението.