Краят на една мъка за медицински персонал, пациенти и техните близки е вече в миналото, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Само до преди 3 дни, постъпващите в общинското здравно заведение на Дупница в сградата на бившата "Транспортна болница" на носилки или с инвалидни колички пациенти, трябваше да бъдат носени на ръце по стълбите.

"Този кошмар приключи. От вчера работи новоизграденият асансьор, който бе изграден изцяло с тази роля. Колкото и странно да звучи, но ходенето по мъките бе повече от година и половина, но заедно с общинското ръководство в крайна сметка успяхме да реализираме начинанието", лаконична бе Мария Иванова, прокурист на Общинската болница.

Както е известно, след като тя зае този пост в общинската болница, която бе затънала в дългове и буквално пред фалит, не само, че успя да я стабилизира, а и да предприеме редица дейности като модернизиране и закупуване на медицинското оборудване, повишаване на заплатите, ремонти на отделения.

"Още сме далеч, от това, което ми се иска не само на мен, но и на хората за база и условия, но подобренията са видими. Коментирали сме с кмета инж. Чимев какви ще са следващите стъпки в тази посока и ще ги следваме. В момента например тече процедура по избор на изпълнители за ремонт на три отделения - детско, инфекциозно и психиатрично. Няма как да се случи всичко с магическа пръчица, но постепенно ще реализираме идеите", допълни Иванова.