Общинска кампания "Бъди здрав" стартира в Добрич на 3 април. Целта е да се промотира здравословния начин на живот сред малки и големи, предаде репортер на "Фокус". До 7 април включително общината е предвидила много и разнообразни събития с различна тематика и на различни локации.

Както и в предишни издания на кампанията ще има много забавни, спортни и образователни занимания, като карате демонстрации, йога на открито, пешеходни маршрути "Лъчи на здравето", фолклорни танци, тематични витрини, мултимедия в библиотеката и лекции на различни здравни теми, ученически дебати, озеленяване на пространства, Работилница за въображение "Приключенията на Здравко", Забавна игра "Здравеландия“, тенис турнири, безплатни профилактични прегледи в различни направления за ранно откриване на заболявания с цел превенция на тежки състояния, библиотерапия и др.

Дните на отворени врати в общинските лечебни заведения  започват на 4 април. В интернет платформите, които поддържа Община град Добрич - сайт, Фейсбук и Вайбър, може да се открие подробна информация за датите, мястото и час на всяко от събитията. Предвидени са също много съпътстващи събития под формата на кампании в училища и детски градини. Алеята на здравето в Градския парк "Св. Георги" ще бъде допълнена с табели с нови здравни съвети.

Жулиета НИКОЛОВА